Oznanila

Objavil Pavel Stare

28. 4. 2024

5. VELIKONOČNA NEDELJA
28. april 2024

 

GODOVI:

Pon. Katarina Sienska, devica, cerkvena učiteljica in sozavetnica Evrope
Tor. Pij V., papež
Sre. JOŽEF DELAVEC; Praznik dela, d. p.
Čet. Atanazij, škof in cerkveni učitelj
Pet. Filip in Jakob ml., apostola; PRVI PETEK
Sob. Florjan, mučenec; PRVA SOBOTA

 

6. VELIKONOČNA NEDELJA
Nedelja turizma

SV. MAŠE:

1. sre. + Franc Tišler in Marija Zevnik obl. (8)
2. čet. + Jože Primožič obl. in vsi pok. Favovi (19)
3. pet. za farane (19)
4. sob. + Jurežev ata obl. in vsi pok. Jureževi (19)
5. ned. v čast sv. Florjanu in za vse pok. lomske gasilce (8)

V sredo bo praznik sv. Jožefa Delavca. Sv. maša bo ob 8h. Pušica bo za cerkev. Vabljeni k maši. V sredo se bo pričela tudi šmarnična pobožnost. Na praznik 1. maja bom šmarnice prebral v cerkvi, na ostalih lokacijah pa se za začetek pobožnosti domenite sami. Šmarnice bodo na običajnih krajih: v cerkvi, pri Jureževem znamenju, Temšakovih, pri Klemenšekovi kapeli in Pinčevi kapeli. V cerkvi bodo maše z branjem šmarnic ob 19h. Najprej bo branje šmarnic, nato otroci lahko odidejo. Na ostalih lokacijah uro določite sami. Vsekakor zmolite vsaj eno desetko rožnega venca, preberite šmarnično branje in zmolite litanije Matere Božje. Letos bomo razdelili tudi liste z dvema Marijinima pesmima, ki se bosta peli na vseh lokacijah. Prosim, da se domenite, kdo bo pesmi začenjal peti. Odrasli in otroci vabljeni k udeležbi. Šmarnične listke lahko prevzamete v sredo po sv. maši. Listkov je 50. V glavnem so za manjše otroke.

Petek in sobota sta prva v mesecu. Vabljeni k čaščenju Jezusovega in Marijinega Srca. V soboto dopoldan bom obiskoval bolne in ostarele.

V nedeljo ob 8h bo gasilska sv. maša z navzočnostjo lomskih gasilk in gasilcev. Na začetku bo slovesni vhod s kipom sv. Florijana. Med mašo bo ofer za gasilce. Pušica bo za cerkev. Vabljeni v cerkev.

Verouk bo potekal še v mesecu maju. Veroukarje in predšolske otroke vabim, da se redno udeležujete šmarnic. Hodite tudi k mašam.

Slovesnost 1. sv. obhajila bo 26. maja ob 10h. V soboto, 4. maja bo po maši kratek sestanek s starši prvoobhajancev.

VABILO NA BRODARSKI PRAZNIK – KRANJSKO NEDELJO
Vljudno vabljeni na tradicionalno ROMANJE V GLINJE NA KOROŠKO, ki bo v nedeljo, 12. maja 2024.
Avtobus bo odpeljal iz Podnarta za pevce ob 8.00 uri, iz Zvirč ob 8.10, Kovorja ob 8.15, nato izpred gasilnega doma v Lomu ob 8.30 uri. Naslednje postanki pa so: avtobusna postaja Tržič – 8.40, Križe, parkirišče pri cerkvi – 8.45, avtobusna postaja na Retnjah – 8.47, avtobusna postaja v Bistrici – 9.00 in če bo potrebno pa še v Podljubelju. Potem krenemo preko Ljubelja na Koroško.
V Glinjah bomo na letališču počakali pohodnike, ki bodo prišli tja iz Tržiča peš. Nato skupaj odidemo do cerkve sv. Valentina, kjer bo ob 11.00 uri sv. maša tudi v slovenskem jeziku. Takoj po sv. maši bomo ob cerkvi deležni nekaj dobrot koroških gospodinj, nato pa bo ob Dravi pri brunarici veselo druženje s koroškimi Slovenci, ki na ta dan v Glinjah praznujejo BRODARSKI PRAZNIK – KRANJSKO NEDELJO. Tudi okrepčali se bomo, nato bo možna vožnja s čolni po reki Dravi ( prostovoljni prispevek), kar je spet lepo doživetje ob ugodnem vremenu. Za veselo razpoloženje je tudi harmonika poskrbljena.
PEŠ ROMARJI, ki želite priti v Glinje na način, kot so tja hodili naši predniki pred letom 1920, se boste zbrali pred tržiško farno cerkvijo v soboto, 11. maja 2024 ob 10.45. Po blagoslovu boste ob 11.00. uri krenili proti staremu mejnemu prehodu na vrhu Ljubelja in po postanku naprej do kmetije Žerjav na Koroškem. Tu boste prenočili na seniku. Med primerno opremo je potrebno imeti tudi spalno vrečo in dovolj kondicije, saj je hoje približno 12 ur v dveh dneh. Zgodaj zjutraj se pot nadaljuje skozi Zgornji in Srednji kot v Glinje do letališča, kjer se boste srečali z ostalimi romarji. Za povratek pohodnikov domov (približno ob 16.00. uri) so sedeži v avtobusu zagotovljeni.
Vaš prispevek za pokritje stroškov organizacije, prevoza in organiziranega obroka hrane je 20.00 €. S seboj je potrebno imeti veljaven osebni dokument in zvrhan koš dobre volje. Prijave sprejema do zasedbe avtobusa MARIJA LAVTAR, Retnje 9, tel.: 031/220-365.

Mogoče vas zanima tudi…

Vabljeni na farni dan!

V soboto, 1. 12. 2018, bomo počastili našo farno zavetnico sv. Katarino s farnim dnevom. Ob 17h bo sv. maša. Ob 18:15...