Prispevek s turnirja tržiške lige 2014 – Wombley

Objavil Matjaž Meglič

1. 7. 2014

Prispevek Mirka Kunšiča na spletni strani http://www.trzic.net/

Poln prispevek najdete na naslovu: http://www.trzic.net/ekipa-torcide-zmagala-na-visokogorskem-wombleyu/

Ekipa Torcide zmagala na visokogorskem Wombleyu

Če je Aleksander Čeferin odpeljal reprezentanco na izlet v Južno Ameriko, kjer so jih premagali najprej Urugvajci nato pa še Argentinci, je bila vroča nedelja, za šest nogometnih ekip tržiške občine, na nadmorski višini 850 metrov, nad Grahovšami, veliko bolj borbena.

Kljub temu, da se, od lani urejeno nogometno igrišče ŠD Lom pod Storžičem, uradno Wombley, spogleduje z 2132 m visoko severno steno Storžiča, je bila temperatura na igrišču, velikem, 30 m x 50 m, 29 stopinj Celzija.

»Turnir, ki je del tržiške nogometne lige, smo začeli že ob 11 uri, po letošnjih uvrstitvah v tej ligi. Igrali so mladci iz ekip; ŠD Lom mladi, Žiganja Vas, ŠD Lom, ŠD Podljubelj, Luftarji in Torcida, ki po dosednji zmagi vodijo na lestvici s 36 točkami. Dve točki manj imajo Luftarji, tretji so ŠD Lom z 22 točkami,« je povedal Pavel Škerjanec, vodja tekmovanja.

Organizatorji, ŠD Lom so poskrbeli za hladilnik, osvežujočo in drugo pijačo, stregli so tudi z jedmi z žara, a je bilo največje povpraševanje prav po vodi in pivu.
»Da smo lani zravnali prostor za igrišče, ki omogoča turnirje v malem nogometu, smo delali ves teden s stroji in ročno. Na obeh straneh smo namestili zaščitne mreže in pri tem so nam prišli naproti iz vodstva občine Tržič. ŠD Wombley je igrišče, kjer se dobivamo in igramo nogomet,« nam je povedal Matjaž Meglič, prvi odgovorni za to naložbo, ki združuje mlade.

Bil je v ekipi ŠD Lom, ki je za tretje mesto igrala z ekipo Žiganje Vasi. Po neodločenem rezultatu so nogometaši ŠD Lom zmagali po streljanju enajstmetrovk. V finalu je bila ekipa Torcide boljša od ekipe Luftarjev.

Prav zanimivo je bilo videti tržiški visokogorski nogomet.

Za mnoge mlade je nogomet prvovrstna rekreacija, ki pridobiva na veljavi pred bližnjim svetovnim prvenstvom v nogometu v Braziliji.

Mogoče vas zanima tudi…